Eurotel zpomaluje streamované video a rádio (oživeno: jen dočasně)

Eurotel u služby Data Expres (CDMA) po omezení rychlosti stahování v P2P sítích sáhnul nyní také na streamovaná média. Internetová rádia, video či konference tak dostávají přidělenu šířku pásma nanejvýš 80 kb/s. Tuto informaci mi potvrdila infolinka, s tiskovým oddělením Eurotelu se mi teď nepodařilo spojit; později případně doplním další podrobnosti.

Blokování P2P se dalo pochopit a většina uživatelů dokonce přístup Eurotelu velmi oceňovala. Zpomalení běžných služeb, mezi které internetové rádio a video určitě patří, je ale už možná za hranicí. Co si o tomto kroku myslíte?


Oživeno 17.53: Od tiskového oddělení Eurotelu jsem dostal informaci, že jde pouze o dočasné omezení streamovaných médií v rámci optimalizace sítě. V průběhu dnešních večerních hodin tato omezení přestanou platit.

Otázkou však zůstává, proč jsem stejnou informaci (ani ostatní uživatelé, kteří na tento problém upozorňují) nedostal od infolinky. Operátor ani na okamžik nenaznačil, že by mělo jít o nějaký dočasný problém. Každopádně jde ale o dobrou zprávu, omezení není trvalé.

Diskuze (141) Další článek: První živé fotky nadupaného véčka od Sony Ericssonu

Témata článku: , , DOCA, Euro, Streamované video, Stream, Str, Euro &