Náramkové hodinky bez čísel i rafiček

V Japonsku se objevilo již několik modelů unikátně řešených náramkových hodinek. Na jejich ciferníku totiž nenajdeme klasické rafičky nebo digitální číslice. Čas totiž vyjadřují barevné diody poskládané do číselných řad. Objevily se dva základní systémy.

První simuluje analogové hodiny a obsahuje dvanáct řad po šesti světelných bodech. První bod je zvýrazněn a nese informaci o aktuální hodině. Pole zbývajících bodů pak čítá šedesát prvků rozdělených na dvanáct řad po pěti a bystrému čtenáři již jistě došlo, že bude vyjadřovat minuty.

Klepněte pro větší obrázek 
Barevné rozlišení řad napomáhá při orientaci

Druhý systém pak vychází z digitálního vyjádření času a obsahuje čtyři řady světelných bodů o desíti prvcích. Na některých modelech se místo bodů zobrazují číslice 0 až 9, čímž hodinky trochu ztrácejí ze svého kouzla a budí tak dojem jen nešikovně řešených digitálek. Každopádně vždy v jedné řadě svítí jeden prvek (nebo celá řada od nuly po tento prvek), který vyjadřuje číslici digitálního zobrazení času.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Druhý systém se zobrazenými čísly

Možná se jedná jen o hloupý výstřelek designérů, ale věřím, že se i na tento způsob vyjádření času dá rychle zvyknout. S takovými hodinkami jistě vzbudíte pozornost v každé společnosti a jistě by bylo zábavné pozorovat údivné pohledy těch, kteří se vás zeptají: „Nevíte, prosím vás, kolik je hodin?“

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Hodinky se vyrábí z ušlechtilé oceli
Diskuze (32) Další článek: T-Mobile MDA III se už prodává

Témata článku: , Zbývající bod, Hod