Nová Nokia 6680: Symbian se dvěma kamerami

Internetem se rozlétly obrázky údajně připravovaného mobilního telefonu Nokia s typovým označením 6680. Podle neověřených údajů bude představen nejspíše ve druhém nebo třetím kvartálu příštího roku. Mělo by se jednat o čtyřpásmový (850/900/1 800/1 900 MHz) špičkový telefon založený na operačním systému Symbian Series 60 a navazující na Nokii 6630, což dokazuje i velice podobný design.

Oproti svému předchůdci dostane tento model, který zvládne pracovat také v sítích třetí generace, do vínku kromě zvýšené rychlosti také dvě integrované digitální kamery pro snadnější přenosy videohovorů. Jedna z nich je umístěna na přední a druhá na zadní straně telefonu tak, jak to lze vidět na obrázku. Kromě dvou objektivů digitálních kamer by se ve výbavě mělo také objevit zcela nové trojrozměrné uživatelské rozhraní.

Pokud lze věřit udávané ceně, měla by se na začátku pohybovat kolem 650 eur (něco málo přes 20 000 Kč). To, že tento model bude jedním z nejšpičkověji vybavených zařízení Nokie potvrzuje i fakt, že již dnes má finský výrobce zaregistrovánu mezinárodní doménu Nokia6680.com.

Zdroj: Mobile-Review

Diskuze (22) Další článek: Nevšední Bluetooth příslušenství: jak bezpečně telefonovat na motorce

Témata článku: Nokia, Nokia 6680, Kamera, Nová Nokia, Nov