Eurotel zaplatí pokutu ve výši 48 miliónů korun (oživeno)

Možná si ještě vzpomínáte na dobu, kdy se do sítě tenkrát začínajícího operátora Oskara volalo z Eurotelu a T-Mobilu (tenkrát Paegasu) za vyšší ceny, než mezi těmito operátory navzájem. Netrvalo dlouho a znevýhodněný Oskar se začal bránit. Situaci vzal tedy pod kontrolu Úřad pro ochranu hospodářské soutěže a po řádném vyšetření celé situace uložil Eurotelu a T-Mobilu mnohamiliónové pokuty za zneužití dominantního postavení na trhu. Konkrétně se jednalo o částku 48 miliónů pro Eurotel a 15 miliónů pro T-Mobile, tehdy ještě Radiomobil. To z celkové částky 63 miliónů korun zhruba odpovídalo poměru, ve kterém si oba operátoři účtovali navýšené ceny za volání.

Obviněným se pochopitelně do placení příliš nechtělo a tak nastaly klasické soudní tahanice. Více si o celé situaci můžete přečíst ve starším článku. Eurotel soudní boj prohrál, včera přiznal porážku a pokutu zaplatí. T-Mobile se zatím ještě snaží odolávat u správního soudu.


Oživeno:

Nejvyšší správní soud již v případě T-Mobilu rozhodl. T-Mobile uspěl se svojí žalobou na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže proti rozhodnutí o udělení pokuty. Platit tedy nemmusí. Zvýšené ceny pro volání do sítě Oskar uhájil, odpovídaly zvýšeným nákladům na spojení. Nic to však nemění na předchozím rozhodnutí Eurotelu.

Diskuze (17) Další článek: Oskar dnes zřejmě představí službu Po svém a možná i něco víc

Témata článku: , Milión, Zvýšený náklad, Milión korun, Nejvyšší správní soud, Euro, Euro &, Soudní tahanice, Mil