Huawei investoval do výzkumu a vývoje za 10 let přes 1,5 bilionu korun

Výzkum a vývoj – prioritní oblasti, do kterých společnost Huawei investuje nemalé částky. Důvodem je vize společnosti. Chce dopřát každému člověku, domovu a organizaci propojení, ať už je kdekoliv na světě. Aby se jí tuto vizi dařilo realizovat, investuje každý rok minimálně 10 % ze svých příjmů do výzkumu a vývoje. V loňském roce to bylo dokonce téměř 15 % ročních příjmů, což činilo přes 350 miliard korun. Trvalé investice pak nesou ovoce v podobě inovačních produktů a efektivních služeb pro zákazníky Huawei.

Běh na dlouhou trať

Z malé soukromé firmy vyrostla společnost Huawei během pouhých 30 let na 72. místo v seznamu Fortune Global 500. Jedním z klíčových faktorů raketového růstu je vytrvalé investování do výzkumu a vývoje. Za posledních 10 let se účet vyšplhal přes jeden a půl bilionu korun, což je pro představu více než roční státní rozpočet ČR. A tato suma není konečná. V následujících letech se má tato částka ještě navyšovat o 15 až 20 miliard ročně.

Udržitelné investice učinily ze společnosti Huawei giganta v oblasti patentů. V řeči čísel to znamená, že ke konci roku 2018 měla společnost uděleno 87 805 patentů, z toho 11 152 patentů jen ve Spojených státech. Mimo to vydává Huawei 100 až 200 akademických prací o svých inovacích ročně. Za tímto úspěchem stojí obrovské finanční vklady.

Velké plány, spokojení zákazníci

Ambiciózní plány ženou technologického obra kupředu, a proto jeho inovativní produkty dnes díky tomu může využívat přes tři miliardy zákazníků ve více než 170 zemích. Za posledních 30 let se společnost zaměřila především na informační a komunikační technologie a přinesla velké množství inovací pomáhající rozvoji tohoto odvětví. Že investice do pokroku mají dlouhodobý smysl potvrzuje například to, že je Huawei jedním z největších držitelů 4G patentů v oblasti ICT a podobně si nyní stojí i v oblasti 5G sítí.

Další článek: Pozor na falešnou aplikaci FaceApp! Do mobilu vám nasadí nevyžádanou reklamu

Vybrali jsme nejlepší telefony, které si v srpnu 2021 můžete koupit

Americký tryskový dron Coyote vyřídíl hejno dronů protivníka

** Americká armáda poprvé úspěšně otestovala likvidaci hejna dronů vzdušným prostředkem, který nezahrnoval kinetický útok ** Proti hejnu 10 dronů byly použity malé tryskové drony Coyote Block 3 společnosti Raytheon ** Ty byly vybaveny systémem pro elektronický boj nebo nějakou energetickou zbraní

Stanislav Mihulka
ArmádaUSADrony
Ode dneška se vydávají nové občanky včetně NFC a otisků prstů
eObčankaČeskoeGovernment
Nejpirátěnější filmy: Co se teď nejvíc stahuje (aktualizace srpen 2021)

Vzali jsme týdenní přehledy nejstahovanějších filmů, které se objevují na torrentech, a spojili je do jednoho žebříčku. Tohle jsou aktuálně filmy, které se na světě nejvíc pirátí.

Ondřej Králík
Filmy a seriály