Livesport majetkově vstoupil do Tapita

Skupina Livesport oznámila vstup do další české technologické firmy. Prostřednictvím společnosti Livesport Invest získala stoprocentní podíl ve společnosti Tapito, provozovateli populární mobilní aplikace nabízející uživatelům zprávy na míru. Prodávajícím je Bolt Start Up Development, dceřiná společnost O2.

"Akvizicí Tapita rozšiřujeme naše produktové portfolio o populární agregátor zpravodajství českého internetu," řekl Martin Hájek za investora. "Hodláme využít know-how se zpracováním stovek webových zdrojů ke vzniku unikátní zpravodajské platformy, kterou uvedeme ještě letos. Na webu i v mobilních aplikacích umožníme uživatelům odběr zpráv přímo na míru jejich preferencím s cílem stát se jedním z předních zdrojů informací v českém digitálním prostoru."

Livesport od loňského světového šampionátu ve fotbale obohacuje svůj globální výsledkový servis o agregátor sportovního zpravodajství, který zpracovává novinky ze stovek online médií z celého světa. Sportovním příznivcům tak na jednom místě přináší kromě faktických údajů i nejaktuálnější informace. "Investice do Tapita je přirozeným důsledkem našeho rozkročení v oblasti sběru a distribuce informací ke koncovým uživatelům," dodal Hájek.

„Velmi nás těší, že se nám podařilo Tapito za dva roky významně posunout jak obchodně, tak technologicky, a jsme rádi, že nový investor bude v jeho strategickém rozvoji pokračovat. Na druhé straně i O2 během této doby získalo díky Tapitu cenné poznatky z oblasti mediálního trhu, které jsou cenné pro další rozvoj našeho byznysu,“ uvedl Tomáš Kouřil, finanční ředitel O2 Czech Republic, a dodal: „Tato transakce je po úspěšném prodeji aplikace Taxify naším dalším úspěšným exitem z inovativního projektu.“

Další článek: Project Dylan. Amazon pracuje na náramku, který rozpozná lidské emoce

Vybrali jsme nejlepší telefony, které si v srpnu 2021 můžete koupit

Automatika i spousta ruční práce. Jak ČT vylepšovala obraz Chalupářů?
TelevizeVideoHudba, filmy, seriály
Americký tryskový dron Coyote vyřídíl hejno dronů protivníka

** Americká armáda poprvé úspěšně otestovala likvidaci hejna dronů vzdušným prostředkem, který nezahrnoval kinetický útok ** Proti hejnu 10 dronů byly použity malé tryskové drony Coyote Block 3 společnosti Raytheon ** Ty byly vybaveny systémem pro elektronický boj nebo nějakou energetickou zbraní

Stanislav Mihulka