Motorola spolupracuje se společnostmi Google a Kodak

Veletrh Consumer Electronic Show 2006 přinesl další novinky v nabídce společnosti Motorola.
Motorola spolupracuje se společnostmi Google a Kodak

Motorola využila významný veletrh CES 2006 k představení celé řady nových produktů, služeb a partnerství. Po předvedení nového hudebního telefonu ROKR E2, chytrého telefonu A910, miniaturní hands-free sady H5 Miniblue a bezdrátové klávesnice TXTR Motorola oznámila také partnerství se společnostmi Google a Kodak a představila další produkty podporující platformu Mobilita bez hranic.

Motorola a Google – Společnosti Motorola a Google uzavřely dohodu o usnadnění přístupu ke službám Google z mobilních telefonů. Majitelé moderních telefonů Motorola s podporou plnohodnotného přístupu k internetu budou nově obsahovat přímý přístup na stránky Google stiskem jednoho tlačítka. Menu telefonů Motorola tak osvěží barevné logo Google.

První telefony s přímým přístupem ke službám Google budou uvedeny na trh v prvním čtvrtletí tohoto roku. Ceny a přesné datum uvedení v jednotlivých zemích budou oznámeny blíže k termínu zahájení jejich prodeje.

Motorola a Kodak – Partnerství Motoroly a Kodaku odráží důležitost funkce digitálního fotoaparátu v mobilním telefonu. Na základě uzavřených dohod bude Kodak dodávat snímací čipy pro mobilní telefony Motorola. Navíc začlení jejich podporu do svých fotografických tiskáren a služeb pro zpracování digitálního obrazu včetně online galerie Kodak Easyshare. Obě společnosti si budou navzájem licencovat své technologie a budou spolupracovat také na vývoji nových produktů a služeb, které usnadní práci s digitální fotografií.

Motorola uvede v průběhu roku 2006 na trh první mobilní telefony vybavené kvalitním softwarem vycházejícím z technologií Kodak pro zpracování a úpravy pořízených snímků přímo v telefonu. Podrobnější informace o nových telefonech s podporou technologií a služeb Kodak Easyshare budou zveřejněny blíže k termínu jejich uvedení na trh.

Motorola Music Duo – Motorola nabízí příslušenství, které umožní poslouchat hudbu z přehrávače Apple iPod bez drátů. Music Duo je sada bluetooth adaptéru pro iPod s technologií TEN naviPlay a stereo sluchátek Motorola HT820. Sluchátka zároveň slouží jako hands-free sada pro mobilní telefon. V případě hovoru je přehrávání pozastaveno pro nerušené vyřízení telefonátu.

JBL OnTour Mobile – Motorola ve snaze přinést svým zákazníkům ty nejlepší hudební zážitky spolupracuje s mnoha partnery. Jedním z nich je výrobce hi-fi reproduktorů JBL. Prvním výsledkem spolupráce obou společností je sada reproduktorů pro mobilní telefony JBL OnTour Mobile, která přes kompaktní rozměry poskytuje věrnou reprodukci zvuku a vysoký výkon pro poslech v pohodlí obývacího pokoje i na cestách.

Váš názor Další článek: Eurotel Go: víkendové volání za paušál stále pokračuje