Vláda jmenovala nového člena Rady ČTÚ

Vláda ČR jmenovala nového člena Rady Českého telekomunikačního úřadu. Stal se jím Ing. Marek Ebert, dlouholetý ředitel sekce regulace ČTÚ.

Od 1. dubna 2020 bude pětičlenná Rada ČTÚ opět kompletní. Na dnešní schůzi vlády byl jmenován Ing. Marek Ebert členem Rady ČTÚ. Nastoupí tak na uvolněné místo po bývalém předsedovi Rady ČTÚ Mgr. Ing. Jaromíru Novákovi.

„Fakt, že je Rada ČTÚ opět kompletní, je předpokladem, že se zlepší její činnost. Priority a náplň Rady celého ČTÚ jsou jasně dané. Teď je i na novém členovi Rady Marku Ebertovi, aby posunul úřad dopředu a společně s kolegy přispěl k fungujícímu telekomunikačnímu trhu včetně zlevnění cen mobilních dat pro všechny.“, uvedl ke jmenování náměstek ministra průmyslu a obchodu Ing. Petr Očko, Ph.D.

„Spolupráce s Markem Ebertem byla vždy konstruktivní a odborník jeho zkušeností bude pro Radu nezpochybnitelným přínosem“, dodává předsedkyně Rady ČTÚ
Mgr. Ing. Hana Továrková.

Ing. Marek Ebert působí na Českém telekomunikačním úřadě již od roku 1993, kdy byl úřad ještě součástí tehdejšího Ministerstva hospodářství. Nejdříve působil ve funkci ředitele odboru pro severočeskou oblast, od roku 2001 pak vykonával funkci ředitele odboru regulace telekomunikačních sítí a služeb a od roku 2007 stojí v čele sekce regulace úřadu.

Další článek: Levnější mobily a elektro i bez slevy. Objevte kouzlo cashbacku od Tipli

Určitě si přečtěte

Hodinky Garmin Venu 2 přicházejí ve dvou velikostech a s dvojnásobnou výdrží
Chytré hodinkyGarmin