Vyjádření Nordic Telecom k článku E15 ve vztahu k aukci kmitočtů

Dne 25. 1. 2020 byl na zpravodajském serveru E15.cz a následně dne 27. 1. v deníku E15 publikován článek „Šéf ČTÚ nejspíš skončí. Kvůli 5G sítím“. Vzhledem k tomu, že článek, jehož obsah následně převzaly i další zpravodajské weby, svým obsahem naznačuje, že aukce kmitočtů 5G sítí má být vypsána na míru společnosti Nordic Telecom, považujeme za nutné vydat toto tiskové prohlášení:

Důrazně se ohrazujeme proti tvrzení v článku, který bez uvedení zdroje uvádí, že aukce kmitočtů 5G sítí má být vypsána na míru jedinému zájemci, společnosti Nordic Telecom.

Důkazem je údajně skutečnost, že dle nejmenovaného zdroje webu e15.cz se předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) pan Jaromír Novák zná (sic) s panem Ondřejem Malým (ex-radním ČTÚ a ex-náměstkem MPO), aktuálně nezávislým konzultantem, spolupracujícím s řadou společností a organizací včetně PR agentury, která pracuje pro naši společnost. Jak mají být podmínky aukce kmitočtů zmanipulovány konkrétně ve prospěch společnosti Nordic Telecom, autorka článku ani její nejmenovaný zdroj neuvádějí.

„Odmítáme být, jako seriózní zájemce o účast v aukci kmitočtů, vtahováni do nepodložených spekulací a mediálních her, jejichž účelem je oslabit naši pozici před chystanou aukcí. Náš zájem stát se čtvrtým mobilním operátorem jsme mnohokrát otevřeně vyjádřili i v médiích a nemáme co skrývat,“ říká Ján Bruno Tropp, manažer komunikace společnosti Nordic Telecom.

Příprava aukce ze strany ČTÚ trvá již více než rok a proběhlo k ní několik veřejných konzultací. Během nich jsme formulovali a zaslali ČTÚ, stejně jako další subjekty, naše připomínky k podmínkám aukce, které poté ČTÚ zveřejnil na svém webu. Současně jsme o našich připomínkách transparentně informovali média. V následném vypořádání připomínek ze strany ČTÚ ze září 2019 nebyly ani zdaleka všechny naše připomínky akceptovány. I přesto jsme nadále investovali mnoho času a peněz do přípravy byznys plánu a jednání s možnými investory o projektu.

Současně vylučujeme, že bychom jakýmkoli způsobem pověřili pana Ondřeje Malého komunikací s ČTÚ naším jménem. Naše komunikace s ČTÚ probíhá standardně prostřednictvím našeho oddělení regulace a vnějších vztahů, jak je v telekomunikačním odvětví a u všech významnějších operátorů obvyklé.

Další článek: Motorola vydává instruktážní video, jak se starat o Razr. Start prodeje se blíží

Švýcaři legalizovali sebevražednou kapsli Sarco vytištěnou na 3D tiskárně

** Firma Exit International chce usnadnit proces asistované sebevraždy ** Jako řešení nabízí „kapsli“ Sarco vytištěnou na 3D tiskárně ** S důstojným odchodem pomůže dusík a umělá inteligence

ŠvýcarskoSebevraždaTechnologie
Chystané finské cloudové MMO nakonec Xbox exkluzivitou nebude

Mainframe odstoupilo od smlouvy s Microsoftem.

Radek Wunderlich
MainframeRPGOnline
Recenze mobilu Xiaomi 11 Lite 5G NE. Když „NE“ znamená „ANO“

** Skvělý design s velmi tenkým tělem ** Dostatečně výkonný čipset s nízkou spotřebou ** Dobrý dojem kazí fotoaparáty a video