Titan, šrouby a safír. Skvěle vypadající hodinky Amazfit Falcon vydrží bez nabíječky až dva týdny

  • Amazfit se pochlubil novými hodinkami Falcon
  • Superodolné tělo z titanu je vyztuženo několika šrouby
  • S hodinkami se tak můžete třeba potápět až do 200 metrů

Značka Amazfit představila své zatím nejvýše postavené hodinky Falcon, které se ve všech směrech snaží dorovnat konkurenci, která se za poslední týdny rozšířila o celou řadu zajímavých modelů. Nový model hodinek je vyroben z titanu, který je prošroubován na šesti místech. Tělo hodinek má celkem čtyři boční tlačítka a je na nich nacvaknutý 22mm silikonový řemínek s titanovou přezkou.

Nepatrně zapuštěný 1,28" kruhový AMOLED displej krytý safírem má rozlišení 416  416 pix, jas až 1 000 nitů a podporuje režim Always On. Hodinky splňují odolnost MIL-STD810G, takže musely projít 15 nutnými testy pro udělení certifikace, které zaručují, že hodinkám neublíží extrémně nízká ani vysoká teplota, vlhkost, mráz, déšť, nárazy, apod. Díky tomu, že je tělo důkladně utěsněno (odolnost 20 ATM), si je můžete nechat na ruce i při plavání, surfování nebo třeba při potápění.

Klepněte pro větší obrázek
Klíčové vlastnosti hodinek Amazfit Falcon

V těle hodinek čeká 500mAh baterie, se kterou vydrží „na jeden zátah“ až 14 dní. V případě náročného používání je výdrž poloviční, ve velmi přesném režimu dvoupásmové GPS je výdrž 21 hodin. Měření obstarává snímač BioTracker 3.0 na vnitřní straně hodinek, který kontinuálně měří srdeční tep, okysličení krve a úroveň stresu. Společně s dechovými cvičeními však můžete měření spustit i ručně. Samozřejmě můžete počítat i s pokročilým monitoringem spánku. Ze všech získaných dat se vám pak vypočítává tzv. PAI Health skóre.

Starý známý systém Zepp

Uvnitř opět běží operační systém Zepp OS, pro nějž je v obchodu k dispozici deset miniaplikací třetích stran. Není to mnoho, ale třeba aplikace Home Connect pro ovládání chytré domácnosti nebo apka sloužící k propojení s kamerami GoPro, může leckoho potěšit. V základní aplikační výbavě najdete budíky, kalendář nebo třeba kompas.

Představení hodinek Amazfit Falcon:

Hodinky automaticky rozpoznají osm sportů, další (celkem jich je 159) si spustíte ručně ze zápěstí. Fitness data je možné synchronizovat s aplikacemi třetích stran, např. se Strava, Apple Health, Google Fit či Adidas Running. Hodinky vás upozorní na vysoký a nízký krevní tlak, na nízkou hladinu kyslíku nebo naopak na vysokou hladinu stresu. Můžete je také propojit s vybranými hrudními pásy a cyklopočítači.

Jedinou větší kaňkou ve výbavě je absence reproduktoru, takže ze zápěstí neobsloužíte hovory ani si neposlechnete hudbu. Do 2,3GB paměti si sice můžete hudební soubory nahrát přes Wi-Fi, pro poslech však musíte použít Bluetooth sluchátka (BT 5.0). Spousta funkcí navíc do hodinek dorazí až časem prostřednictvím OTA aktualizace, např. real-time navigace, tréninkové vzory, větší počet automaticky rozpoznaných cvičení či vylepšený trenér Zepp Coach 2.0 využívající umělou inteligenci.

Klepněte pro větší obrázek
Detailní nastavení hodinek a výstupy z měření si detailně prohlédnete v aplikaci Zepp, která je dostupná pro Android i iOS

Hodinky je možné připojit k Androidu a iPhonu, a to přes párovací aplikaci Zepp, ve které vidíte nastavení hodinek na daleko přehlednější ploše včetně všech naměřených dat. Amazfit Falcon se budou v Evropě nabízet za 499,99 EUR, což dělá v přepočtu 12 300 Kč.

Diskuze (19) Další článek: Nejlepší aplikace pro tento týden: Vzpomínky v mobilu, podrobné cyklotrasy a profi fotky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , Falcon, F +, Stres, Aplikace, Amazfit Falcon, BioTracker, Šroub, Evropa,